Je uitstraling wordt voor een groot deel bepaald door je ogen. Een sprankelende, open blik zegt heel iets anders dan de vermoeide, gezwollen oogopslag alsof je net uit bed komt. Omdat de huid rond de ogen erg dun en kwetsbaar is, is deze extra vatbaar voor vroegtijdige huidveroudering. Expressielijntjes en kraaienpootjes kunnen rond de ogen al snel diepere rimpels en gaan vormen die het gezicht onnodig tekenen en lastig te camoufleren zijn. Middels plasmatherapie is het mogelijk om de huid rond de ogen weer glad te strijken waardoor een natuurlijk liftend resultaat bereikt wordt.

Rimpels rond de ogen

Omdat de huid rond de ogen relatief dun is, is deze hier kwetsbaarder dan elders op het lichaam. Daarnaast staat het gezicht regelmatig bloot aan externe invloeden. Met name UV straling staat erom bekend om vroegtijdige huidveroudering in de hand te helpen, wat nog versterkt wordt door de neiging om de ogen samen te knijpen wanneer we blootgesteld worden aan intensieve weersinvloeden. Deze combinatie komt de vorming van lijntjes en rimpels niet ten goede. Rimpels rond de ogen zijn dan ook vaak de eerste tekenen van huidveroudering.

Hangende oogleden

Wanneer de huid veroudert, verliest zij haar natuurlijke spankracht en elasticiteit waardoor huidverslapping optreedt. Als je er genetische aanleg voor hebt, kun je dan te maken krijgen met overhangende oogleden. Hierdoor is de bolling van het ooglid uiteindelijk nauwelijks of niet meer zichtbaar en kun je een vervelende druk of zelfs jeuk en irritatie rond de oogleden ervaren. Hangende oogleden zorgen voor een vermoeide en sombere gezichtsuitdrukking, ongeacht hoe je je werkelijk voelt. Zowel vrouwen als mannen kiezen er dan ook vaak voor om hier iets aan te doen.

Statische rimpels: Plooien en groeven

Met het verstrijken der jaren zullen de oppervlakkige lijntjes en groeven veelal uitdiepen, waardoor deze uiteindelijk altijd zichtbaar zijn in het gezicht – ook ongeacht de mimiek. Onderhuidse spieractiviteit is hier de boosdoener van, in combinatie met een toegenomen afname van collageen en elastine in de huid. Een gezonde leefwijze, goede huidverzorging en bescherming tegen de schadelijke straling van de zon kunnen dit proces aanzienlijk vertragen, maar de dunne en kwetsbare huid rond de ogen wordt hierbij vaak als eerste getroffen

Donkere kringen en wallen rond de ogen

Wallen zijn kussentjes van vet of vocht onder de ogen; donkere kringen zijn blauw-paarse verkleuringen die hier net onder liggen. Beide bevinden zich onder het onderooglid. Wallen worden gevormd door een overschot aan huid en/of vet die als een soort kussentjes voor lokale zwelling zorgen. Je krijgt er een pafferig, vermoeid uiterlijk van. Donkere kringen worden vooral veroorzaakt door vocht onder de ogen waar diverse oorzaken voor kunnen zijn. Ongezonde leefgewoontes kunnen kringen en wallen in de hand helpen maar er lijkt ook een erfelijke rol voor te zijn weggelegd, waardoor de aandoening in de loop der jaren vaak verergert.

Plasmatherapie herstelt de oogpartij

Plasmatherapie is bij uitstek geschikt voor ouderdomsverschijnselen rond de oogpartij zoals overhangende oogleden, donkere kringen en wallen en het gladstrijken van kraaienpootjes en expressielijntjes rond de ogen. Het principe berust op lokale verdamping van de huid, waardoor deze samentrekt en zo weer strakker en egaler wordt. Tevens worden belangrijke huidvernieuwingsprocessen geactiveerd die gedurende enkele weken de elastine- en collageenproductie van de huid stimuleren waardoor deze elastischer en voller wordt. Eén behandeling is doorgaans al voldoende om het gewenste resultaat te bereiken waarna deze een langdurig effect heeft.

Hoe werkt het?

Bij Derma Sensation werken wij met de geavanceerde apparatuur van Plasma Medical, waarbij de huid plaatselijk wordt aangestipt met geïoniseerd plasma. De stipjes zijn slechts 0,02-0,04 mm diep en zorgen nadien voor een kenmerkend stippelpatroon op de huid. Binnen enkele dagen zullen deze korstjes vanzelf loslaten en wordt de gave, onderliggende huid vrijgegeven. Het verstrakkende en liftende effect van de behandeling is meteen na afloop zichtbaar; de huidkwaliteit zal nadien nog enkele weken sterk verbeteren. De behandeling zelf is nagenoeg pijnloos door het gebruik van een lokale verdovingscrème. Er hoeft niet in de huid te worden gesneden of gehecht en het risico op bijwerkingen is minimaal, waardoor de behandeling veilig is voor de kwetsbare gebieden rond de ogen en elders in het gezicht.

Nazorg en herstel

De korstjes van de plasmapen laten binnen 5 á 7 dagen los en geven dan de nieuwe, onderliggende huid vrij. Deze dient de eerste weken goed beschermd te worden tegen UV-straling dus een zonnebrandcrème met hoge beschermfactor is een must! Rond de ogen kan de huid de eerste 2 dagen wat gezwollen lijken, dit trekt echter vanzelf weg. Houd er bij het plannen van werk of sociale gelegenheden rekening mee dat de stipjes op de huid enkele dagen zichtbaar blijven voordat ze loslaten. Plaatselijk kun je dit enigszins camoufleren met behulp van concealer of camouflagecrème.

Kan jouw oogpartij wel een opfrisser gebruiken?

Wacht dan niet langer maar maak meteen een afspraak voor onze vrijblijvende intake! Je zult verstelt staan van wat er mogelijk is met slechts één snelle, non-invasieve behandeling waarbij een natuurlijk resultaat gegarandeerd is. Onze huidtherapeuten zijn gekwalificeerde plasma-specialisten die jou graag kennis laten maken met deze revolutionaire behandelingsmethode voor een frisse en uitgeruste oogpartij.